وکالت در طلاق و نحوه اعمال و انجام وکالت در طلاق

ساخت وبلاگ

در مورد اعطای وکالت در طلاق زوجه می تواند این حق را در زمان نکاح در دفتر ازدواج از زوج اخذ نماید در غیر اینصورت زوج بعد از عقد اگر قصد دادن حق طلاق به همسرش را دارد بايد به يكي از دفاتر اسناد رسمي مراجعه نمايند. به عبارتي مرجع صدور حق طلاق پس از عقد ، دفاتر اسناد رسمي است.

حال سوال اين است كه پس از صدور سند وكالت نامه حاوي حق طلاق براي زن ، چگونه مي توان اين حق را اعمال كرد. يا زن چگونه مي تواند طلاق بگيرد؟ آيا زن مي تواند با در دست داشتن وكالتنامه حق طلاق به يكي از دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه نموده و طلاقنامه دريافت كند؟ پاسخ منفي است.
مطابق قانون حمايت خانواده هيچ دفترخانه اي حق ثبت طلاق را بدون حكم دادگاه ندارد ، حتي اگر مرد به زن براي طلاق ، وكالت تام الاختيار داده باشد. بنابراين زن بايد براي اعمال حق طلاق خود به نزديك ترين دادگاه خانواده محل اقامت خود مراجعه نموده و گواهي عدم امكان سازش ، دريافت نمايد. 

مشكلي كه در اينجا پيش مي آيد اين است كه براي صدور گواهي عدم امكان سازش حضور هر دو نفر (زوج و زوجه) ضروري مي باشد. چرا كه گواهي عدم امكان سازش كه به نوعي همان طلاق توافقي مرسوم است نياز به توافق هر دوي زن و شوهر دارد. اين در حالي است كه در بسياري از مواقع زن از شوهر حق طلاق را مي گيرد تا بتواند بدون نياز به حضور شوهرش كه در اغلب موارد از حضور در دادگاه و دادن طلاق ممانعت مي كند ، بتواند موفق به گرفتن طلاق شود. در اينجا خانم هاي داراي حق طلاق وقتي با ايراد كارمندان دادگاه مبني بر لزوم حضور شوهر مواجه مي شوند سريعاً ابراز مي دارند كه ما حق طلاق داريم يا به عبارتي از همسر خود وكالت تام در طلاق گرفته ايم. ولي اين جمله يا اين حق طلاق به تنهايي مشكل آنها را حل نمي كند.

در قوانين مربوط به وكالت فقط وكالت اشخاصي در دادگاهها و محاكم دادگستري پذيرفته مي شود كه از كانون وكلا پروانه وكالت دريافت نموده باشند. بنابراين هرچند در برگه وكالتنامه طلاق ، زوجه ، وكيل زوج در طلاق شده است ولي اين وكالت او در دادگاههاي خانواده قابليت اجرا ندارد. لذا وكالت نامه حاوي حق طلاق برگه ارزشمندي است كه براي اثربخشي به آن در دادگاه بايد متوسل به وكيل دادگستري شد. براي عدم نياز به حضور همسر و اعمال حق طلاق ، چاره اين است كه خانم ها مستند به وكالتنامه طلاقي كه در دست دارند به يك وكيل دادگستري وكالت دهند تا به جاي همسر آنها در دادگاه حاضر شده و دادخواست طلاق توافقي و ساير اوراق مربوطه را به وكالت از زوج امضاء نمايد. به عبارتي وكيل دادگستري به جاي شوهر حاضر شده و خانم نيز كه خودش حاضر مي شود و فرايند صدور گواهي عدم امكان سازش در چند ساعت در يك روز طي مي شود. 

براي اينكه وكيل دادگستري به جاي زوج حاضر شود نياز به امضاء يا اقدامي از جانب شوهر نيست بلكه زوجه با همان وكالت در طلاق به وكيل دادگستري وكالت مي دهد. پس از صدور گواهي عدم امكان سازش ، زن به تنهايي مي تواند با در دست داشتن برگه حق طلاق به يكي از دفاتر ثبت طلاق مراجعه نمايد و طلاق خود را به ثبت رسانيده و طلاقنامه دريافت كند. بنابراين وكالت دادن مع الواسطه به يك وكيل دادگستري فقط در خصوص محاكم دادگستري مصداق دارد و وكالتنامه حاوي حق طلاق خانم ها در دفاتر ثبت طلاق بدون مشكلي پذيرفته مي شود.

وکیل طلاق توافقی...
ما را در سایت وکیل طلاق توافقی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : vekalattehran بازدید : 108 تاريخ : سه شنبه 16 آبان 1396 ساعت: 19:56